2018. május 25. péntek. Jelenleg 20640 tagja van közösségünknek.

World Tantrix Open és logikai játékok hétvégéje2017.09.12. 11:35 | Utoljára módosítva: 2017.09.12. 11:36 Tulajdonos: Központi Alumni Portál
Időpont: 2017. szeptember 15-17.

Agóra Tudományos Élményközpont
+36 52 518 620
agora@agoradebrecen.hu
www.agoradebrecen.hu

A világ minden tájáról 25-30 résztvevő érkezik a Tantrix asztali világbajnokságra, melynek idén Debrecen és az Agóra Tudományos Élményközpont ad otthont 2017. szeptember 15. és 17. kö-zött. A World Tantrix Openre ebben az évben nyolcadik alkalommal kerül sor, korábban Skóciá-ban, Hollandiában, Svédországban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban va-lamint Budapesten rendeztek Tantrix világversenyt.
A debreceni megmérettetésen részt vesznek a világ legjobb tantrixosai, köztük a háromszoros asztali világbajnok, a svéd Niklas Andersson és a mostani internetes világbajnok, az a debreceni Kovács Péter, aki korábban már volt asztali világversenyen is győztes. A legidősebb versenyző, a 77 éves Anick Auger Franciaországból érkezik, ő eddig minden világbajnokságon ott volt.
A hazai mezőny erős lesz, a korábbi évek magyar világbajnokai idén is indulnak a címért: Kovács Péteren kívül, Gombkötő Tamás, Mikulán Attila, Németh Zoltán és Petrecz Péter is. A magyarok egyébként kiemelkedően jók a Tantrixban, a csapatvilágbajnokságot már 5 alkalommal nyerték meg.

A verseny hivatalos oldala itt érhető el: www.tantrix.hu/wto/index_hu.html

Mi is a Tantrix?
A Tantrix sokak szerint a világ legcsavarosabb stratégiai játéka, amelyet az új-zélandi Mike McManaway talált fel 1987-ben. A játék egymáshoz illeszkedő hatszögletű lapkákból áll. Mind az 56 lapka három különböző színű vonalat tartalmaz és mindegyik vonal a hatszög két oldalát köti össze. Összesen négy szín szerepel a lapkákon: piros, sárga, kék és zöld. Az 1-től 56-ig szá-mozott lapkák között nincs két egyforma. A játék során minden lapkát úgy kell letenni, hogy az színhelyesen érintsen legalább egy, már lehelyezett lapkát, a cél a leghosszabb vonal vagy hu-rok kialakítása.
A verseny zártkörű, de élő közvetítésen keresztül szemtanúi lehetünk, ahogy a világ legjobb játékosai megmérettetik magukat. Emellett az Agórában ezen a hétvégén megismerkedhetsz a Tantrix játékszabályaival, kipróbálhatod a legnehezebb kirakókat és más logikai játékokat is.Kapcsolódó programok

Mi fán terem a Tantrix?

2017. szeptember 15., péntek 16:00
Ismerd meg a világ legcsavarosabb stragtégiai játékát! Mikulán Attila korábbi Tantrix világbaj-nok és Harsányi László, az első magyar Tantrix játékos, a World Tantrix Open főszervezői veze-tik be az érdeklődőket az izgalmas játék rejtelmeibe, mesélnek a Tantrix történetéről, a verse-nyekről, saját élményeikről, és bemutatót is tartanak az Agóra konferenciatermében. Az elő-adás után a legbátrabbak megmérkőzhetnek a profi játékosokkal.

Kövesd a játékot!
2017. szeptember 16-17.
Az Agóra konferenciatermében élő közvetítésen keresztül egész nap követhetik az érdeklődők World Tantrix Open játszmáit. Mindkét nap 12:30 és 13:30 között ugyanitt a játékosok válaszol-nak a látogatók kérdéseire és megmagyarázzák egy-egy játszma lépéseit.