2018. június 25. hétfő. Jelenleg 20880 tagja van közösségünknek.

Science Café2017.03.17. 12:45 | Utoljára módosítva: 2017.03.17. 12:46 Tulajdonos: Központi Alumni Portál
Időpont: 2017. március 22., szerda 17 óra

Helyszín:
Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)
A kortárs képregények világába kalauzolja az érdeklődőket következő előadásával a Science Café, a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozata.

 
Képregény és történelem: a közelmúlt eseményei kortárs képregényrajzolók munkájában címmel Trippó Sándor, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Germanisztikai Intézet Német Nyelvű Irodalmak nem önálló Tanszékének tanársegéde tart előadást.

Mennyire lehet megismerni a múltat a képregényekből? Milyen nézőpontokat ismerhetünk meg általuk és milyen emlékezetpolitikai kihívásokról, vitákról tanúskodik egy-egy történet?

- Elsősorban a német képregények alapján szeretném bemutatni a közelmúlt történelmi eseményeinek képregényes feldolgozását – mondta az unideb.hu portálnak Trippó Sándor, aki fontosnak tartja, hogy azt is szemléltesse, hogyan is jelenik meg többek között a rendszerváltás, vagy a német kettéosztottság napjaink képregényében, és hogyan van ez kapcsolatban más korszakokról szóló történelmi képregényekkel.

- Az előadás során szeretnék egy kis kitekintést arról is bemutatni, hogy a kortárs magyar képregények hogyan mutatják be, dolgozzák fel a közelmúlt magyar eseményeit, akár a világháborúkat, vagy éppen az 56-os forradalmat – sorolta a témákat az előadó.

A Science Café-t a Tudományos Igazgatóság szervezi azzal a céllal, hogy szokatlan környezetben, rendhagyó témákat bemutatva népszerűsítse az egyetemen zajló kutatásokat és azok legfrissebb eredményeit.

FACEBOOK ESEMÉNY


Forrás: unideb.hu