2019. január 17. csütörtök. Jelenleg 22909 tagja van közösségünknek.

3. Magyar Filmszüret2018.01.11. 10:56 | Utoljára módosítva: 2018.01.11. 10:56 Tulajdonos: Központi Alumni Portál
Időpont: 2018. február 1., csütörtök - 2018. február 7., szerda

Kategória: mozi


Helyszín: Apolló mozi


 
22 magyar film 2017-ből egy héten át a Te filmfesztiválodon!

Lesz mit nézni!

A Filmszüret összes előadására regisztrációs belépőt kell váltani. A regisztrációs belépő egy előadásra érvényes és érkezési sorrendben lehet vele helyet foglalni! Ára: 100 Ft (egyszáz forint).
Egy vendég egy vásárlás alkalmával maximum 4 regisztrációs belépőt vásárolhat egy előadásra!

Elővétel 2018. január 16-tól (pénztárnyitástól) az Apolló mozi jegypénztárában!
A 3. Magyar Filmszüret vetítéseinek helyszíne a Kertész Mihály-terem!


PROGRAM:

február  1. (csütörtök) 15.30
Aurora Borealis – Északi fény (16)
magyar dráma, 104 perc

A film egy két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga idős anyja, Mária váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az '50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.

Rendező: Mészáros Márta
Főbb szereplők: Törőcsik Mari, Tóth Ildikó, Törőcsik Franciska


február 1. (csütörtök) 18.00
Nyilas Misi egy napja (6)
magyar dokumentumfilm, 60 perc

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ - Vendégeink Cséke Zsolt rendező, Dr. Baráth Béla Levente és Dr. Győri L. János, a film szakértői.


február 1. (csütörtök) 20.30
Férfikor (12)
magyar játékfilm, 77 perc

Három budapesti férfi élete villan fel a filmben. A 91 éves fotóművész és lemezhamisító, Dezső élete gazdag szövetének utolsó szálait szövögeti. Frank, a negyvenes nagybőgős elveszíti a lakáskulcsait, amitől romba dől precízen összeállított napja. A kamasz Samunak pedig váratlanul egy hétig egyedül kell szembenéznie az iskola, a barátság és a szerelem kihívásaival.

Rendező: Politzer Péter
Szereplők: Szipál Márton, Fischer Samu, Vass Péter, Szalóki Ági, Esztergályos Cecília, Bodó Antónia


február 2. (péntek) 15.15
A tökéletes gyilkos (16)
magyar krimi, 98 perc

Kamenár, a gyilkossági csoport nyomozója nem találja helyét lánya halála után. Feleségével megromlott a viszonyuk, a nő a vallásba, a detektív pedig munkába és önpusztításba menekül.
Amikor brutális bűntény helyszínére hívják, azonnal kiderül, hogy Petrát, a gyanúsítottat ő is jól ismeri: lánya legjobb barátnője és feltételezett gyilkosa. A bosszú lehetőségével élete új értelmet nyer, minden követ megmozgat, hogy a magát ártatlannak valló Petrára bizonyítsa a brutális gyilkosságot. Azonban ahogy halad előre a nyomozás, egyre meglepőbb következtetésekre jut. Lehetséges, hogy Petra tényleg ártatlan? Vagy annyira profi, hogy valójában ő a tökéletes gyilkos?

Rendező: Pacskovszky József
Szereplők: László Zsolt, Hőricz Nóra Lili, Szabó Győző, Szabó Kimmel Tamás, Szervét Tibor, Nagypál Gábor, Hábermann Lívia, Rudolf Teréz, Karácsonyi Zoltán


február 2. (péntek) 17.15
Hetedik alabárdos (12)
magyar vígjáték, 86 perc

A Hetedik alabárdos humoros karriertörténet, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az "örök statiszta" szerepből a teátrum vezető rendezőjévé válik. Innentől nem csak saját álmaiért, hanem az egész társulatért is küzdeni kezd.
A napjaink színházi világában játszódó, szürreális elemekkel tarkított szatírából kiderül, a főhős mit tud kezdeni a számtalan buktatót rejtő vadonatúj megbízatással, és az is, mit szólnak ehhez a kollégái?

Rendező: Vékes Csaba
Szereplők: Bánki Gergely, Sárközi-Nagy Ilona, Bezerédi Zoltán, Ónodi Gábor, Ujlaki Dénes, Mohai Tamás, Nagy Ervin, Murányi Tünde


február 2. (péntek) 19.15
Ultra (12)
magyar-görög dokumentumfilm, 83 perc

Az Ultra egyszerre vezet el a fizikai teljesítőképesség határára és az emberi lélek mélyére. Simonyi Balázs és forgatócsoportja öt versenyző küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen - a filmnek pedig igazi különlegessége, hogy a rendező is többszörös teljesítő, az öt szereplő közül az egyik maga az alkotó.

Rendező: Simonyi Balázs

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ - Vendégünk a film rendezője, Simonyi Balázs.


február 3. (szombat) 13.45
Tékasztorik (16)
magyar vígjáték, 100 perc

Bihari Viktória "Tékasztorik" című blogja alapján készülő vígjáték/romkom, amiben Viku próbálja megtalálni élete (nagy) egyik szerelmét.

Rendező: Martin Csaba, Czupi Kála
Szereplők: Bihari Viktória, Csuja Imre, Görbe Nóra, Elek Ferenc, Csizmadia Gergely, Varga Viktor


február 3. (szombat) 16.00
1945 (12)
magyar dráma, 91 perc

1945 augusztus 12, 11 óra. Titokzatos szállítmányukkal két fekete ruhás, fekete kalapos idegen jelenik meg egy magyar falu vasútállomásán. A falu népe az orosz megszállás árnyékában a jegyző fiának esküvőjére készül, de a menyasszony korábbi vőlegénye is hazatér a hadifogságból. Néhány óra alatt minden megváltozik. Titkok, bűnök, számvetés, szerelem, árulás, szembesítés...

Rendező: Török Ferenc
Szereplők: Rudolf Péter, Tasnádi Bence, Szabó Kimmel Tamás, Sztarenki Dóra, Szirtes Ági, Nagy-Kálózy Eszter, Angelus Iván, Znamenák István, Terhes Sándor, Székely B. Miklós

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ - Vendégünk Török Ferenc, a film rendezője.


február 3. (szombat) 19.00
Brazilok (12)
magyar vígjáték, 95 perc

Mindenki focizik. Az egész falu a bajnokság lázában ég: a csapatok felkészülnek, és győzni akarnak. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a polgármesterrel (Fekete Ernő), aki nem tud hibázni, és helyettesével (Schmied Zoltán), aki meg nem szeret. De valami megzavarja az eddigi harmóniát: a falu legszegényebbjei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, élükön a börtönből frissen szabadult, aranylábú rosszfiúval (Nagy Dániel Viktor), mellettük a dekázásban élen járó helyi pappal (Bánki Gergő) életükben először szintén neveznek. És nyerni akarnak.

Rendező: Rohonyi Gábor, M. Kiss Csaba
Szereplők: Fekete Ernő, Schmied Zoltán, Nagy Dániel Viktor, Bánki Gergely, Farkas Franciska, Dobó Kata

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ - Vendégeink Rohonyi Gábor és M. Kiss Csaba, a film rendezői.


február 4. (vasárnap) 13.15
Gemenc: Az árterek világa (6)
magyar természetfilm, 60 perc

A gemenci ártéri erdő szarvascsordák, vaddisznókondák, sasok, sakálok, hódok, gémek, jégmadarak mellett a védett fekete gólyák egyik legnagyobb populációjának ad otthont. Az öt éven keresztül, nagy műgonddal és speciális technikával - köztük rejtett vadkamerákkal, légi és víz alatti kamerákkal - készített természetfilm az ő életükbe enged betekintést, többek között olyan különleges felvételekkel, mint a fekete gólya fészekrakása és a fiókák felnevelése, vagy a 2013-as nagy dunai árvíz idején rögzített drámai képsorok.

Rendező: Olma Frigyes
Narrátor: Tarján Péter


február 4. (vasárnap) 14.30
Pappa Pia (12)
magyar romantikus vígjáték, 105 perc

Papi a világ legkedvesebb nyugdíjas linkje, aki mindenkinek tartozik és csak a jókedvét ajánlhatja törlesztés helyett. Már laknia sincs hol, egy lepukkant Duna-parti csónakházban húzza meg magát. Ám szomszédja, Wizy most ezt is elvenné tőle, hogy valami csilivili buliplázát építtessen a parton. Az öreg nem esik kétségbe, de fogalma sincs, mit csináljon, úgyhogy segítséget kér az unokájától, Tomitól.
A kedvük jó, az esélyeik rosszak - de ha egy romantikus vígjátékban mindenki zenész és/vagy szerelmes, akkor bármi megtörténhet. És addig is szól néhány ismerős, mégis egészen átalakult sláger...

Rendező: Csupó Gábor
Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Nagy Feró, Stohl András, Reviczky Gábor


február 4. (vasárnap) 16.45
Egy szerelem gasztronómiája (12)
magyar zenés film, 60 perc

Egy excentrikus, de zseniális séf étterme a csőd szélére kerül. A bank által kiküldött hitelelbíráló meghódítása az egyetlen út a hőn áhított hitel megszerzésére, ám ő távolról sincs elájulva a nárcisztikus szakács hókuszpókaitól. Azonban - mint oly sokszor - most is közbeszól a szerelem...
Mi az édes, romantikus gasztrovígjáték receptje? Végy egy marcona sztárséfet, adj hozzá egy gátlásos könyvvizsgálólányt. A szívüket főzd puhára és hosszan kavard a félreértéseket. Fűszerezd őket az elmúlt évtizedek legízletesebb slágereivel, egy csipetnyi szteppel és sok tánccal. Melegen ajánljuk!

Rendező: Madarász Isti
Szereplők: Bereczki Zoltán, Balla Eszter, Gazsó György, Csomós Mari, Benedek Miklós

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ - Vendégünk Madarász Isti, a film rendezője.


február 4. (vasárnap) 19.45
Életem legrosszabb napja (16)
magyar filmdráma, 96 perc

Pólik József Debrecenben forgatott kisköltségvetésű játékfilmje

Rendező: Pólik József
Szereplők: Gelányi Imre, Mészáros Ibolya, Nyitrai Illés, Soreghy Ágnes

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ - Vendégeink Pólik József rendező, és Gelányi Imre, a film főszereplője.


február 5. (hétfő) 15.15
Lengemesék
magyar rajzfilm, 64 perc

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja.

Rendező: Pálfi Zsolt


február 5. (hétfő) 16.30
Kincsem (12)
magyar romantikus kalandfilm, 121 perc

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

Rendező: Herendi Gábor
Szereplők: Nagy Ervin, Petrik Andrea, Kovács Lehel, Gáspár Tibor, Keresztes Tamás, Rátóti Zoltán, Balsai Mónika, Makranczi Zalán, Gyabronka József


február 5. (hétfő) 19.00
Az állampolgár (12)
magyar dráma, 109 perc

Az állampolgár főszereplője az ötvenes évei végén járó afrikai Wilson, aki menekültként él Magyarországon. Wilson élete megoldódni látszik: társra talál, az állampolgársági vizsgája is sikerül, úgy tűnik, hogy hamarosan minden tekintetben magyarnak mondhatja magát. Azonban váratlanul berobban a történetbe Shirin, a fiatal perzsa bevándorló lány. Wilson szolidaritásból a lakásukban bújtatja Shirint, így a helyzet lassan, de biztosan tarthatatlanná válik: a férfinak mindenképp döntenie kell a menekülttárs iránt érzett felelősség és a szerelem között.

Rendező: Vranik Roland
Szereplők: Dr. Cake-Baly Marcelo, Máhr Ágnes, Arghavan Shekari

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ - Vendégeink Dr. Cake-Baly Marcelo és Máhr Ágnes, a film főszereplői.

február 6. (kedd) 16.00
Jupiter Holdja (16)
magyar dráma, 123 perc

A Jupiter holdja a hitről, a megváltódásról, a csoda lehetőségéről szól, egy különös barátság történetén keresztül. Egy menekülő fiút, Aryant, meglőnek a határon. Csodálatos módon levitálni kezd. A menekülttábor racionális, meghasonlott orvosa, Dr. Stern kimenekíti őt, mert üzletet lát a fiú különös képességében. Útlevelet ígér neki. A fiú rááll a kétes szövetségre. A csodával való találkozás azonban felbolygatja az orvos életét. Új válaszokat kell találnia mindenre amiben eddig hitt.

Rendező: Mundruczó Kornél
Szereplők: Jéger Zsombor, Merab Ninidze, Balsai Mónika, Cserhalmi György, Mucsi Zoltán, Szabó Kimmel Tamás


február 6. (kedd) 18.30
Kojot (16)
magyar dráma, 126 perc

Tűzkőre érkezik Bicsérdi Misi, mert földet és rozoga házat örökölt nagyapjától, az öreg Misutól, aki a maga idejében igazi fenegyerek hírében állt. Pénz híján mindössze a nagydumás, rokkantnyugdíjas Lajost, és hallgatag, börtönviselt sógorát, Attilát tudja felbérelni mesteremberként, és maga is részt vesz az építési munkákban, amihez mit sem ért kezdetben. Kiderül közben, hogy a határban meghúzódó telkeket pitiáner összegekért kebelezi be Tűzkő nagybirtokosa, a helyi mindenható "Döbrögi", Szojka Pál és fia, hogy egy svéd multi számára adja el a völgyet. Amikor Szojka szemet vet Misi örökségére is, a fiú felveszi a kesztyűt, és a csetepaté eldurvul - ez már háború a kisember és a földesúr közt.

Rendező: Kostyál Márk
Szereplők: Mészáros András, Bocsárszky Attila, Kovács Frigyes, Orbán Levente

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ - Vendégeink Kostyál Márk rendező, valamint Dobra Mária és Mészáros András, a film főszereplői.


február 7. (szerda) 15.30
Mi ez a cirkusz? (12)
magyar dokumentumfilm, 86 perc

A különleges műfajú, a valóság és a fikció határán egyensúlyozó Mi ez a cirkusz? egyedülálló bepillantást ad hat fiatal artista és a világhírnév küszöbén álló magyar újcirkusz társulatuk, a Recirquel életébe, valamint egy előadás születésébe. A több mint három éven át készült egész estés film sajátos nézőpontból, úgy mutatja be a lélegzetelállító produkciók szuperhőseit, ahogy egyébként sosem láthatjuk őket.

Rendező: Halász Glória
Szereplők: Biritz Ákos, Herczeg Richárd, Illés Renátó, Lakatos Leonetta, Pintér Áron, Veress Zsanett, Vági Bence


február 7. (szerda) 17.30
A viszkis (16)
magyar akciófilm, 126 perc

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával...

Rendező: Antal Nimród
Szereplők: Szalay Bence, Móga Piroska, Schneider Zoltán, Klem Viktor, Gazsó György


február 8. (csütörtök) 16.30
Budapest Noir (16)
magyar krimi-dráma, 95 perc

Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a 30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.

Rendező: Gárdos Éva
Szereplők: Kolovratnik Krisztián, Dobó Kata, Anger Zsolt, Kulka János, Tenki Réka, Kováts Adél, Törőcsik Franciska


február 8. (csütörtök) 19.00
Testről és lélekről (16)
magyar játékfilm, 116 perc

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked?

Rendező: Enyedi Ildikó
Főbb szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Schneider Zoltán, Nagy Ervin, Tenki Réka

Forrás: fonixinfo.hu