2018. június 25. hétfő. Jelenleg 20880 tagja van közösségünknek.

Könyvbemutató: Határsáv – A debreceni Calandra zenekar és kora2017.03.24. 08:48 | Utoljára módosítva: 2017.03.24. 08:50 Tulajdonos: Központi Alumni Portál
Szeretettel meghívjuk Perjéssy-Horváth Barnabás HATÁRSÁV – A debreceni Calandra zenekar és kora című dokumentumregényének 2017. április 5-én, szerdán 16.30-kor kezdődő bemutatójára a Nagyerdei Víztoronyba (4032 Debrecen, Pallagi út 7.).


Egykori hallgatónk, Horváth Barnabás Dávid, írói nevén Perjéssy-Horváth Barnabás a Kossuth Lajos Tudományegyetem magyar–történelem szakán 1987–1992 között tanult, ahol tanulmányai mellett részt vett a Calandra nevű rockzenekar megalapításában.
Dokumentumregénye ennek a debreceni egyetemi progresszív rockzenekarnak a történetét mutatja be megalakulásától felbomlásáig. A könyv főtémája egy csoport önkeresése, önkifejezése, önmegvalósításának története a rendszerváltozás idején. A Calandra – sok más amatőr együtteshez hasonlóan – egy hihetetlenül kemény versenyben sajátos rétegzenéjével ért el valamit a szórakoztatóipar perifériáján egy nehéz gazdasági helyzetű, átalakuló világban.
Időutazás ez a dokumentumregény sok-sok régi emlék megidézésével, lapjain megelevenedik a nyolcvanas évek végének debreceni egyetemi, zenei és klubélete. A könyv a helyszínen is megvásárolható lesz. A szerző dedikál.

A rendezvényt megnyitja:
Dr. BARTHA ELEK oktatási rektorhelyettes

A kötetet bemutatja:
VÁRADI FERENC műsorvezető (FM90 Campus Rádió), volt KLTE-hallgató

Közreműködik:
JÁMBOR JÓZSEF rendező-színész, volt KLTE-hallgató


A RÉSZVÉTEL INGYENES, de regisztrációhoz kötött.
Kérjük, hogy részvételi szándékát az alumni@unideb.hu e-mail-címen legyen szíves jelezni.

Találkozzunk április 5-én a Víztoronyban, mindenkit szeretettel várunk!


FACEBOOK ESEMÉNY


Debreceni Egyetem
Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ