2018. december 10. hétfő. Jelenleg 22865 tagja van közösségünknek.

A kéthetente 36 oldalon megjelenő lapban igyekszünk mindenről tájékoztatni és informálni olvasóinkat, ami az egyetemen történik. Már közel tíz éve, hogy hallgatók írják a cikkeket. 1997-2000 között a HAHA volt a lap kiadója, de 2000-től, az egyetemi integráció nyomán ismét a Debreceni Egyetem biztosítja a kiadáshoz szükséges forrásokat, amelyek 2001-től beépülnek a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának költségvetésébe.

Az elmúlt időszakban sok átalakuláson átesett lap - Magyarország második legrégebbi, már 45 éve folyamatosan megjelenő felsőoktatási lapja - 1999 szeptemberétől ingyenes. 2003-tól pedig már teljesen színesen jelenik meg az újság. Az egyes karok híroldalai mellett a különböző rovatokban helyet kap az egyetemalapítás körüli események bemutatásától a színházi, kulturális, zenei, irodalmi híreken át a kényes témák feszegetéséig szinte minden, amit a nyomdafesték elbír...

Az Egyetemi Élet ma már több mint diáklap, hiszen lehetőséget nyújt a fiatal debreceni értelmiségieknek, művészeknek a bemutatkozásra. Az elmúlt két évtizedben több díjjal is kitüntették: 1998-ban az év diáklapja, 1999-ben az EFOTT hivatalos lapja címeket érdemelte ki, 2004-ben a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület a Pro Sperare különdíjjal tüntette ki, amit az a hallgatói lap érdemelhetett ki, melynek munkatársai a legtöbbet tették azért, hogy környezetükben és így országosan is növekedjen a hallgatói újságírás szerepe. 2016-ban pedig a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete az év diáklapja kategória felsőoktatási szekciójában harmadik díjjal ismerte el intézményünk lapját.


Szerkesztőség címe: Debreceni Egyetem Oktatási Központ, 4032 Debrecen, Nagyerdei körút 94.
Telefon: 30/75-98072, mellék 58072
E-mail: egyetemielet@pszk.unideb.hu
Főszerkesztő: Ölveti László

Az Egyetemi Élet honlapja